Advies; Richting geven
‘Goede raad is een kop koffie’ zeggen wij wel eens. Met andere woorden een eerste richting geven aan Inkoop kost je een goede kop koffie. In ons advies houden we van een persoonlijke, eerlijke en pragmatische benadering en gaan we graag verder dan alleen maar een advies.
Voorbeelden van Advies
- Algemeen advies (van sparringspartner tot advocaat van de duivel)
- Inkooporganisatieadvies
- Opstellen van Inkoopbeleid
- Advies op Inkooptrajecten
- Second opinion of interventies op lopende Inkooptrajecten
Drinken wij binnenkort een kop koffie?
Inkoopvolwassenheid; Leren en ontwikkelen
Ziet u kansen op het gebied van Inkoop, maar behaalt u te weinig resultaat? Sluiten uw verwachtingen van Inkoop wel aan bij wat u mag verwachten van uw inkopende medewerkers en organisatie? Hoe komt u daarachter en hoe kunt u die aansluiting maken?
Heijdenboer kan u hierin adviseren en behoeden voor een aantal valkuilen als het gaat om het ontwikkelen van Inkoop binnen uw organisatie. Wij kunnen u helpen om de ontwikkeling systematisch aan te pakken en stap voor stap betere inkoopresultaten te behalen. We begeleiden stakeholders en inkopende medewerkers, brengen structuur aan en geven training en middelen om de benodigde kennis te borgen en te kunnen toepassen. Heijdenboer werkt hierbij aan de hand verschillende bewezen methodieken en middelen.
Training; kennis, vaardigheden en bewustzijn
Heeft uw organisatie behoefte aan kennis, ervaring en vaardigheden omtrent de mogelijkheden van inkoop? Dan is een training op maat een ideale boost voor u en uw medewerkers. Wij verzorgen in-company trainings- of bewustzijnsdagen waardoor medewerkers direct en tastbaar beter kunnen inkopen.
Interim; Direct kennis en ervaring inzetten
Mocht er door omstandigheden behoefte zijn aan een tijdelijke invulling van een (zwaardere) inkooprol, ook dan kan heijdenboer u helpen. Ofwel direct via onszelf, ofwel uit ons selecte netwerk, hebben wij direct de beschikking over kennis en capaciteit om bijvoorbeeld een groot project te begeleiden, een afdeling te leiden of anderszins een (tijdelijke) inkooprol in te vullen.
Inkoopsamenwerking; Samen beter inkopen
Veel organisaties willen graag samenwerken op het gebied van Inkoop…maar waar begin je, met wie en wie zet de eerste stap?
Inkoopsamenwerking kan veel opleveren mits juist uitgevoerd. Heijdenboer heeft de afgelopen jaren een aantal inkoopsamenwerkingen voor publieke organisaties met beperkte tot geen inkoopfunctie opgezet. Hoewel de eerste gedachten altijd uitgaan naar besparingen zijn betere condities, uitwisseling van kennis en een stukje inkoopontwikkeling zeer waardevolle doelen van een samenwerking. Wij gaan dan ook graag voor de term ‘beter inkopen doe je samen’. Vanuit een gezamenlijke doelstelling wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden, worden pilot-projecten benoemd en begeleid, resultaten gecommuniceerd en gedeeld en vervolgens gaan organisaties er zelf (samen) mee door.
Onze ervaring leert dat Inkoopsamenwerking veel kan opleveren. Belangrijke ingrediënten voor succes zijn duidelijke afspraken vooraf, commitment, capaciteit en vertrouwen in elkaar. Het is dan ook niet gek dat een aantal inkoopsamenwerkingen ontstaan vanuit reeds bestaande relaties of samenwerkingen. Heijdenboer heeft hiervoor een model ontwikkeld en heeft ruime ervaring met het opzetten, vlottrekken of verbeteren van een (inkoop)samenwerking.
‘Inkoop in een week’
In een week tijd Inkoop op de kaart zetten? Door middel van een goed voorbereid intensief en onconventioneel programma gaan we in een week tijd met de belangrijkste stakeholders aan de slag om Inkoop in een week tijd op de kaart te zetten. Na deze week zal de perceptie van Inkoop en wat het kan bieden nooit meer hetzelfde zijn en plukt de organisatie de eerste vruchten van wat Inkoop te bieden heeft.
Meer weten over Inkoop in een week?
‘Inkopen zonder Inkopers’
Veel organisaties hebben geen gespecialiseerde inkopers of inkoopfunctie(s). Vanuit ervaring weten wij wat er nodig is om toch meer uit Inkoop te halen. Met Inkopen zonder Inkopers bieden wij organisaties een concept met daarin beleid en richtlijnen, analyses, begeleiding en een set van gereedschappen om meer uit Inkoop te halen.
Meer weten over Inkopen zonder Inkopers?